KeLiNcIcOmEl

nAiK JaNgAn mEmIjAk LaWaN...JaTuH JaNgAn mEmAuT KaWaN

Isnin, Mei 31, 2010

Mavi Marmara Diserang

Mavi Marmara..kapal utama yang mengetuai 7 lagi kapal yang akan ke Gaza untuk menyampaikan bantuan kemanusian setelah Bumi Gaza di kenakan sekatan selama 3 tahun selepas Hamas memenangi Pilihanraya umum Palestin!!! Namun kemenangan ini ditolak masyarakat dunia terutama Israel, US, Britain dan negara-negara besar dunia yang lain..akibat nyer Gaza kini terkepung dan dinafikan bantuan antarabangsa!! Hasil inisiatif kelompok manusia yang prihatin maka gerakan yang menyokong kemanusian Gaza ini mengadakan konvoi kemanusiaan ke Gaza..namun misi kemanusiaan ini di serang oelh rejim zalim zionis Laknatullah!!! Marilah kita sama0sama berdoa untuk kesejahteraan dan keselamatan konvoi ini!!!

Saat Mavi Marmara dikepung dan diserang!!!

16 Syahid, Berpuluh Cedera Diserang Israel

Al-Jazeera melaporkan sekurang-kurangnya 15 aktivis terbunuh dan ramai yang cedera apabila komando Israel menyerang kapal Turki yang mengetuai armada kapal kecil awal pagi ini.

"SMS dari Rachel Corrie -- Semua yang berada di atas kapal selamat. 1,000 batu dari Gaza," kata seorang pegawai dari Perdana Global Peace Organisation (PGPO) di Kuala Lumpur.

Tiga wakil dari PGPO di atas kapal itu ialah Shamsul Akmar Musa Kamal, Matthias Chang dan Ahmad Faizal Azumu dan anggota parlimen kawasan Parit, Mohd Nizar Zakaria.

Mereka turut disertai wartawan TV3 Halim Mohamed dan jurukamera Mohd Jufri Judin.

Dalam SMSnya kepada PGPO, Shamsul berkata mereka berada kira-kira 1,000 batu nautika dari Gaza.

"Kami telah mendengar mengenai IHH (kapal Turki). Rancangan sekarang adalah untuk terus maju dan berpatah balik sekiranya terdapat amaran daripada tentera Israel," katanya.

Menurut PGPO, kapal-kapal itu membawa 5,000 tan bahan-bahan pembinaan semula, peralatan sekolah dan peralatan perubatan ke Semenanjung Gaza.

- Bernama

Rakyat M'sia antara diserang kapal perang Israel

Rakyat Malaysia yang menaiki sebuah daripada enam flotila bantuan kemanusiaan kepada penduduk Gaza diserang kapal perang Israel mengakibatkan 16 orang terbunuh manakala puluhan lagi cedera.

krew televisyen dari Astro yang menaiki kapal dari Turki.

Sementara itu menurut AFP yang memetik laporan televisyen yang dimiliki Hamas, anggota komando Israel menyerbu sekurang-kurangnya sebuah kapal yang didakwa dipenuhi aktivis pro-Palestin yang berjuang untuk Gaza.

Televisyen Al-Aqsa Gaza, menunjukkan imej video komando Israel yang berpakaian serba hitam turun daripada helikopter dan bertempur dengan kumpulan aktivis, di mana beberapa yang cedera kelihatan terbaring di atas dek kapal itu.

Rangkaian televisyen berkenaan berkata, dua aktivis terbunuh manakala 50 yang lain cedera.

Tentera Israel enggan mengulas laporan itu dan penganjur konvoi bantuan berkata, mereka terputus hubungan dengan bot berkenaan.

Kapal itu membawa lebih 700 penumpang, iaitu peringkat terakhir misi berprofil tinggi bagi menghantar lebih 10,000 tan bekalan bangunan dan yang lain ke Gaza, di mana keadaan di situ lumpuh akibat sekatan Israel sejak 2007!!!Ya ALLAH
panjangkanlah umur semua muslimin dan muslimat...
Kurniakanlah kesihatan yang baik pada semua muslimin dan muslimat...
Terangi hati semua muslimin dan muslimat dengan nur pancaran iman...

Tetapkanlah hati semua muslimin dan muslimat...
Murahkan rezeki semua muslimin dan muslimat..

Dekatkan hatinya kepada kebaikan....
Jauhkanlah hatinya pada kejahatan.....
tunaikankanlah hajatnya, baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat...

Ya Muhaimin
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada Mu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu..
Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hati Mu...

Jika dia rindu,rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu...
Ya Allah Jangan biarkan semua muslimin dan muslimat tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang meyeru manusia kejalan Mu....

Ya ALLAH
Jika kau halalkan kami merindui semua muslimin dan muslimat jangan kau biarkan kami melampaui batas sehingga melupakan pada cinta hakiki..iaitu cinta kami kepadamu...

Ya ALLAH
Rindu abadi dan kasih sejati hanya untuk Mu

Ya Allah kurniakanlah semua muslimin dan muslimat kesenangan,ketenangan,kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..
AMIN

Rabu, Mei 26, 2010

Layan Jiwang Jap... (>_@)

sajer jer coz skunk nie macam xder apa-apa yang nak dofikirkan..pasal kehidupan semua tip top..pasal orang-orang sekeliiling pun sam gak semua nyer baik-baik..tapi masa drive nak balik umah nie tetibe DJ Hot FM nie putar lagu Kris Dayanti..tajuk dia..MeNaNtI CiNtA (@_@) best gak lagu nie..so layanzzzz

sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
tak satu pun burung
mampu menjawab

hanya padaMu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
siapa kah nanti
cinta untukku

wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah karna luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku padaMU

Isnin, Mei 24, 2010

Langkah Kaki Ini....

Alhamdulillah..ALLAH memberi aku utk bernafas untuk meneruskan perjalanan di muka bumi-Nya..

Perjalananku….Perjalanan ini terlalu jauh…Perjalanan ini menuntut pengorbanan yang tinggi..Mampukah aku melalui perjalanan ini…?Perjalanan ini terlalu jauh…Perjalanan ini membuat ku lelah dan letih…Mampukah aku bertahan dengan perjalanan ini…?Perjalanan yang sukar untuk kulalui..perjalanan yang penuh getir..perjalanan yang penuh duri..Namun harus kuteruskan jua perjalananku ini..Karena perjalanan ini menuntut pengorbanan..pengorbanan yang tinggi..Pengorbanan yang menjanjikan ganjaran..ganjaran yang aku sendiri lakukan atas pengorbanan ini……Adakah aku berseorangan dalam perjalanan ini…?Adakah aku bersendirian dalam perjalanan ini…?Adakah aku berteman dalam perjalanan ini…?Adakah aku dipimpin dalam perjalanan ini….?Perjalananku yang penuh ranjau..adakah yang akan bersamaku…?

Perjalananku..Sesungguhnya Kau mendengar setiap keluh kesahku dalam perjalanan ini…Sesungguhnya Kau melihat onak duri ketikaku dalam perjalananku…Sesungguhnya Kau merasai hatiku dalam mengharungi perjalanan ini…Dan Kau memandangku dengan penuh kasih..kasih yang tidak bisa diperoleh dari sesiapa pun di dunia ini…Dan Kau menyambut tanganku dengan sambutan yang tidak bisa kuperoleh di dunia ini…Dan Kau memberi senyuman yang tidak bisa aku peroleh di dunia ini….Dan Kau memberi hadiah-hadiah kecil untukku...Hadiah-hadiah yang cukup bermakna bagiku….teman…

Perjalananku…Aku bangkit dan semangatku mendidih untuk meneruskan perjalananku…Karena ku tahu..Kau selalu memandangku…Karena ku tahu…Kau selalu hadiahkan ku dengan hadiah-hadiah kecil-Mu…Karena ku tahu…perjalananmu ini menjanjikan ganjaran yang cukup lumayan…tidak bisa dibandingkan dengan mana-mana ganjaran yang ada….SUBHANALLAH….
Maha Agung…akan aku teruskan perjalananku ini bersama teman-temanku…perjalanan bertemu-Mu Maha Agung….Moga perjalananku bersama teman-temanku ini…Kau berkati..Redhakanlah kami wahai Maha Penyayang…Restuilah kami wahai Maha Pengasih…
Perjalananku terlalu jauh….masih jauh…jauh yang tidak bisa dilihat…

Wahai teman..pimpinanlah aku yang minta dipimpin ini…moga kita berpimpinan menuju Syurga-Nya…Amiiinnn…Amiinn Ya Rabbal 'Alamiin...

lAn..UsT. sHaH..AkU :)

Pertemuan semalam
manisnya bagai madu yang diteguk
segalanya indah
membalut hati resah untuk tenang
lupa pada kisah silam
yang pilunya bukan kepalang

Pertemuan hari ini
terasa madunya kian susut
entah ...
tertahankan ia pada hukum alam
menghakis sirna yang mendatang
kekal pada azali kejadian

Pertemuan hari esok
makin sukar untuk aku meramalkan
mungkin kemanisan itu akan hilang terus
tapi aku pasti
madu itu pasti akan kembali terisi
andai pertemuan dulu
diabadikan sebagai penentu hari ini dan esok

iNi lAh kEHiDuPaN

Manusia berbicara setiap masa. Bicara yang baik akan membawa keselamatan dan kebaikan kpd manusia. Jika bicara tidak mengikut adabnya, manusia akan merana di dunia dan di akhirat. Di dunia akan dibenci oleh manusia lain manakala di akhirat bicara yang menyakiti hati org lain akan menyebabkan kita terseksa kekal abadi di dalam neraka Allah SWT.

Bagi mereka yg beriman, lidah yg dikurniakan oleh Allah itu tidak digunakan utk berbicara sesuka hati dan sia-sia. Sebaliknya digunakan utk mengeluarkan mutiara-mutiara yg berhikmah.

Oleh itu, DIAM adalah benteng bagi lidah manusia drp mengucapkan perkataan yang sia-sia.

Hikmah DIAM

1. Sebagai ibadah tanpa bersusah payah.
2. Perhiasan tanpa berhias.
3. Kehebatan tanpa kerajaan.
4. Benteng tanpa pagar.
5. Kekayaan tanpa meminta maaf kpd orang.
6. Istirehat bagi kedua malaikat pencatat amal.
7. Menutupi segala aib.

Hadis2 Rasullulah mengenai kelebihan DIAM yg bermaksud:

"Barang siapa yg banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa
yg banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya. Dan barangsiapa yg banyak
dosanya,nescaya neraka lebih utama baginya". ( RW ABU NAIM )

"Barang siapa yg beriman kpd Alah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata
yg baik atau diam". ( RW BUKHARI & MUSLIM )

"Barangsiapa diam maka ia terlepas dr bahaya". ( RIWAYAT-TARMIZI )

Madah Dari Hukama:

*BANYAK DIAM TIDAK SEMESTINYA BODOH, BANYAK CAKAP TIDAK SEMESTINYA CERDIK, KRN KECERDIKAN ITU BUAH FIKIRAN, ORG CERDIK YG PENDIAM LEBIH BAIK DR ORG BODOH YG BANYAK CAKAP.

*MENASIHATI ORANG YG BERSALAH , TIDAK SALAH. YANG SALAH MEMIKIRKAN KESALAHAN ORANG..

*KALAU ORG MENGHINA KITA, BUKAN KITA TERHINA, YG SEBENARNYA ORG ITU MENGHINA DIRINYA SENDIRI.

Manusia tidak akan dapat mengalahkan syaitan kecuali dgn diam. Jalan yg terbaik ialah diam kalau kita tidak dapat bercakap! kearah perkara2 yg baik. Bicara yg baik adalah lambang hati yang baik dan bersih yang bergantung kpd kekuatan iman pada diri manusia.

Ahad, Mei 16, 2010

SelamaT hARi GurU :)

♪♫•*¨*•.¸¸❤SeLaMat HaRi GuRu❤¸¸.•*¨*•♫

xpecially to cikgu2 SRK Bt. 4 1/2 (1), SKTKP, SMKDIY@Bt.5, SMKBBS, Pensyarah2.. Lecture2..Tutor2 kat FBMK UPM, semua kengkawan yg mgajar SKM INFRA & semua kengkawan yg bergelar cikgu..Ermy, Lawrance, Syuk, Rizal, Jasni, K_Rull, Kak Timah, Kak Ira, Kak Jafiza, Baitah, Kak Linda, Phang, Meowling, Ada Ong & semua guru seMalaysia
(^_^)

AKU POST TAJUK NIE COZ KAT OPIZ ARINIE RAMAI YANG BERCERITA PASAL CERITA adamaya..BAGI AKU CERITA TU PENUH DENGAN SIKAP DAYUS COZ DAH TERANG-TERANG WIFE DIA TAK SUKA DIA PASTU DIA NAMPAK WIFE DIA BERPELUK NGAN LAKI LAIN..TAPI STILL NAK SETIA KAT WIFE DIA..HUH APA PUNYER CERITA LA KAN..LAST-LAST TAK JADI BERPISAH..KALAU KORANG STILL LEH TOGETHER KER NGAN KEADAAN TU?? TP BYK KOMEN PASAL CERITA TU..YANG PALING BEST KAK SHAFINAZ KOMEN..MENGOLAH KEMBENCIAN MENJADI CINTA..SO AKU DAPAT IDEA PASAL KOMEN TU & AKU POST KALI NEI PASAL BENDA TU TP PADA PERSEPSI YG BERLAINAN..KORANG BACA LA EK :)

Disaat kehidupan penuh kebahagiaan, tiba-tiba dihempas oleh peristiwa yang mengejutkan. Kita kehilangan orang yang kita cintai atau kehilangan kedudukan, mungkin jawatan. Tanpa kita sadari kemudian kita mencari kambing hitam. Mencari seseorang yang patut kita persalahkan. Kebencian menjadi nyata. Kemarahan tak terelakkan. Dendam menjadi menguat dalam hati.

Tapi pernah kita menyadari bahwa peristiwa itu sesungguhnya telah mengantarkan jiwa ke pintu gerbang kemuliaan. Dengan melalui berbagai penderitaan, ujian, kecemasan dan kesedihan sesungguhnya Allah telah meletakkan diri kita sebagai kekasihNya. Kekasih yang memahami makna cinta. Kita sebagi wujud wakil diriNya, penyebar cinta dan kasih sayang. Perwujudan dari sifat Rahman dan RahimNya. Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Kebencian pada dasarnya wujud manusiawi pada diri kita ketika kita sedang ditimpa ujian dan penderitaan karena kita memang merasa perlu mencari orang lain yang dipersalahkan. Membiarkan diri penuh kebencian di dalam hidup justru menambah penderitaan dengan derita. menyiram luka dengan air garam. Menambah perih dengan keperihan yang lebih dalam. Air mata menetes tanpa muara.

Mengolah kebencian menjadi cinta, kita maknai bahwa setiap peristiwa apapun yang terjadi pada diri kita adalah sebagai perwujudan kita sebagai seorang Mukmin. Nabi Muhammad menyebutkan sebagai sesuatu yang menakjubkan pada diri seorang mukmin sebab peristiwa apapun yang terjadi pada dirinya semuanya terasa indah. Mendapatkan nikmat dirinya bersyukur, mendapatkan musibah dirinya bersabar.

Sungguh menakjubkan keadaan seorang mukmin. Bila mendapatkan nikmat, ia bersyukur dan syukur itu baik baginya. Bila mendapatkan cobaan, ia bersabar dan sabar itu baik baginya. (HR. Muslim).

Tidak ada kebencian. Tidak ada kemarahan. Tidak ada dendam karena seorang mukmin menyakini bahwa semua itu wujud kasih sayang Allah Subhanahu Wa Ta'ala. Bila kita tahu semua itu adalah wujud kasih sayang Allah, lantas kenapa kita harus membenci makhluknya? Itulah cinta kita sebagai wujud kasih sayang Allah kepada diri kita.

Ahad, Mei 09, 2010

SeLamAt hArI IbU :)


Ibu adalah nadi dalam keluarga yang membentuk masyarakat dan negara. Ibu berperanan besar dalam menentukan corak dan kehidupan generasi mendatang kerana kebiasaannya ibulah insan paling hampir dengan anak-anak yang akan membesar dan kemudiannya juga berperanan dalam membentuk masa depan masyarakat dan negara.

Persekitaran yang mendorong pembentukan ibu-ibu yang sejahtera merupakan asas kepada sesebuah keluarga, komuniti, masyarakat dan negara.

Kegagalan prasarana yang asas itu akan mengakibatkan berbagai negativiti sosial yang merugikan sesebuah negara bukan sahaja dari perspektif sosial tetapi juga ekonomi, kewangan, dan segala aspek pembangunan negara yang berdaya tahan (sustainable development).

Kegagalan membentuk ibu-ibu yang sejahtera akan melahirkan juga generasi yang bermasalah dan merugikan masyarakat dan negara.


Peranan ibu hanya merupakan separuh dari tanggungjawab sepenuhnya terhadap menentukan pembangunan anak-anak, keluarga, masyarakat serta negara. Separuhnya lagi adalah rakan kongsi ibu, iaitu bapa. Keduanya harus diingati di hari ini sebagai gandingan yang tidak boleh dipisahkan dalam mencapai sebarang agenda pembangunan masyarakat dan negara.

Kedudukan dan peranan keduanya setakat ini hanya di lihat dalam soal mengawal tabiat dan kelakuan anak-anak supaya tidak mengganggu sesuatu acara atau majlis atau memastikan anak-anak mendapat kecemerlangan dalam bidang akademik atau tidak menambah kepada statistik penagihan dadah, gejala lepak, rempitan, dan yang terkini supaya memastikan anak-anak tidak ditembak oleh polis dengan sengaja atau seumpamnya.

Peranan ibu dan bapa tidak diiktiraf secara rasmi dalam bajet negara dan rancangan-rancangan Malaysia, di mana kedua dokumen itu hanya memperakui sektor yang formal yang mempunyai sumbangan RM terhadap pembangunan dan ekonomi negara.

Para ibu dan bapa kini mengharapkan suatu dasar negara yang boleh menyelamatkan kehidupan kekeluargaan, yang melibatkan keselamatan dan kesejahteraan anak-anak, aset negara yang paling berharga.

Dalam suatu kajian di Amerika, nilai ekonomi penjagaan anak-anak sahaja ialah hampir RM30 bilion, tidak termasuk hal-hal pengurusan rumahtangga yang lain. Dalam ukuran GDP keseluruhan nilai dikatakan melebihi 50% GDP. Fakta tersebut tidak disebut dalam mana-mana dokumen penting kerajaan berkenaan. Sustainable development dan keutuhan sesuatu bangsa dan negara itu adalah bergantung kepada sektor informal yang didokong oleh para ibu khususnya.

Di Hari Ibu tahun 2010 ini, para pemimpin, khususnya dari kalangan Menteri dan ahli-ahli politik diseru untuk menghentikan selaran terhadap ibu dan bapa dalam melaksanakan tugasan mereka mendidik anak-anak kerana sebenarnya kerajaan yang diamanahkan untuk mengatur kehidupan warga Malaysia telah gagal mewujudkan prasarana, persekitaraan dan jentera kerajaan yang bersepadu (integrated) bagi menjamin kehidupan kekeluargaan yang selamat dan sejahtera, mampu menjana dan menghasilkan warga masa depan yang berhemah, bijaksana, amanah, memiliki jati diri yang jitu, berprinsip, berketrampilan, berperi kemanusiaan dan saling bantu-membantu dan berkasih sayang demi kemaslahatan sesama insan dan juga mampu membawa Malaysia ke mercu kejayaan yang boleh menjadi contoh kepada dunia.

Pengukuhan dan kemantapan kehidupan sosial, keselamatan dan kesejahteraan rakyat Malaysia bergantung kepada sejauh mana kerajaan berjaya melaksanakan tuntutan mewujudkan persekitaran dan prasarana yang bersesuaian bagi para ibu agar mereka mampu melaksanakan tugasan mereka di dalam dan di luar rumah serta memberi sumbangan terbaik kepada seluruh aspek pembangunan fizikal, spiritual, intelektual dan ekonomi negara.

Ibu sejahtera, Malaysia berjaya.

Untuk semua ibu tersayang,
Selamat meyambut Hari Ibu 2010

Khamis, Mei 06, 2010

anak-anak nyer :)

kalau tadi aku posted pasal kecomelan anak-anak kucing yang maen ekor ibu dia..kali nie nak tunjukan anak-anak kucing tu pulak :) semua sekali ader tujuh ekor anak kucing nie..tapi tak semua yang akau dapat tangkap coz ader 2 ekor tu liar sikit..kalau kita tangkap dia nanti dia gigit tangan kita :( so aku boh yang ane ader ajer la ek :)


yang nie si Tam..coz kale dia hitam...hihi tapi yang menarik nyer cube korang tengok ibu dia kat bawah tu,.dia marah kita angkat-angkat anak dia..cam ane ola binatang leh sayang anak kita yang ALLAH bagi cukup sifat dengan akal yang bijaksana leh buang anak-anak kita kan???


yang nie lak si Belang..coz bulu dia belang-belang :) yang nie pun ganaz gak..tapi daha aku tangkap dia diam ajer la :)


yang nie Si Kuning 1..sebab yang kale kuning nie ader 3 ekor..yang 2 lagi tu korang tengok kat bawah ek :)


yang nei..si Tompok..sebab bulu dia ader tompok-tompok hitan & putih :)


yang nie la 3 sekuning tu :) dari tujuh beradik..yang bertiga nie kale dia sama ajer :)

Selasa, Mei 04, 2010

Manja Nyer :)

macam biasa kalau cerita pasal kucing nie mesti ada apa-apa yang menarik perhatian aku :) kalau korang tak percaya tgok gambar-gambar kat bawah nie :) aku jumpa kucing-kucing nie masa tengah makan kat Tanjung Malim..tengah-tengah makan macam ader binatang yang langgar2 kaki aku..rupa-rupa nyer anak-anak kucing nie tengah beteromba maen ekor ibu dia :) comel betul anak-anak kucing nie..melompat-lompat dia nak terkam ekor ibu dia :)

cube korang tengok..yang kuning nie paling aktif..pantang ekor ibu dia bergerak abis dia terkam :) comelkan??

yang nie pun sama gak..geram betul tengok anak-anak kucing nie :)

yang nie 3-3 ekor bersiap2 nak terkam ekor ibu dia :)

tengok tu...nak ajer aku bawa balik kucing2 nie..nasib baik time nie aku kije..kalau tak aku amik bawa balik kL :)

tengok..sampai terbang-terbang nak kan ekor ibu dia tu :)

Isnin, Mei 03, 2010

PeRjAlAnAn iNi + ErTi gEmBiRa


Aku tuliskan sajak di bawah, istimewa untuk kita semua. Semoga kita dapat mengecapi erti kegembiraan yang sebenar, sepanjang kehidupan kita di dunia ini. Semoga kita akan bergembira dan berbahagia di dunia dan juga di akhirat.

Terimalah:

Erti Gembira

“Ketika lahir dahulu,
kita menangis dan orang lain bergembira.

Ketika hidup pula,
kita bergembira tetapi ada insan yang sedang menangis.

Dan kita sebenarnya,
dikurniakan dengan kelebihan untuk menciptakan kegembiraan.

Maka pada hari ini,
buatkanlah orang lain berasa gembira,
dan kita juga akan berasa lebih gembira.

Dan apabila kita mati nanti,
orang lain akan menangis,
sedangkan kita tetap akan gembira.”

Kita berhak untuk gembira.

Sabtu, Mei 01, 2010

L.e.M.b.U

BERtambah LAgi KOLeksi AKu Ngan BINAtang2 Nie..Pic Nie AKu TANGkap WAktu BERptd Kat meLAKA..lembu Nie JinAk..Kalau IKut PAda Tuan YAng CeRiTa tU..IbU LeMbU NiE mAti mAsA lEmBu nIe kEcIk lAgI..JaDi nYeR DaH TaK aDa iBu lEmBu nIe dIbElA pEgEmBaLa dIa..bUdAk tU La yAnG Bagi LeMbU NiE SuSu gUnA BoToL SuSu..jAdI LeMbU NiE MeMaNg jInAk DeNgAn mAnUsIa..kAlAu kOrAnG Tk pErCayA TeNgOk GaMbAr kAt aTaS NgAn bAwaH nIe..KoRang PeGaNg lA AnE2 lEmBu nIe dIa tAk mArA :)


Ciptaan Allah nie Maha Hebat lagi Maha Kaya..permandangan waktu pagi yang amt indah nie aku rakam sewaktu berada di Kampung Miak, Gua Musang, Kelantan aritu..dah lama aku tak lihat dan hirup permandangan yang penuh berkabus nie walaupun dah nak jam 9 pagi..suasana kat kampung nie memang mendamaikan..dikelilingi hutan belantara yang menghijau..memang mengasyikan suasana nie..kat Genting ngan Cameron pun dah tak macam nie :( harap suasana seperti ini berkekalan demi kesejahteraan semua makhluk kat dunia nie :)

nie la Kampung Miak..sungguh mendamaikan :)

mengasyikan :)

menenangkan :)

menyeronokkan :)

menghiburkan :)

Recent Posts

PrInSiP Ku...

bErUnDuR BuKaN BeErTi mEnGaLaH TeTaPi mEnYuSuN StRaTeGi uNtUk MenErUsKan pErJuAnGaN :)