KeLiNcIcOmEl

nAiK JaNgAn mEmIjAk LaWaN...JaTuH JaNgAn mEmAuT KaWaN

Khamis, Januari 03, 2013

2 ThUmBs uP 4 SaBaHaN :)

Macam yang aku pernah post sebelum nie aku akan ceritakan pengalaman aku menjelajah ke seluruh Negeri Sabah..walaupun dah 2-3 bulan berlalu tapi baru sekarang aku berkesempatan untuk coretkan pengalaman aku kat sana..

Walaupun aku dah banyak kali ke Negeri Di Bawah Bayu nie tapi pengalaman kali nie agak berbeza skit coz selain menempuh perjalanan yang panjang dah jauh yang memakan masa 3 hingga 9 jam untuk sampai ke sesuatu check point, kali nie juga aku dapat melihat kehidupan masyarakat di sini walaupun tidak secara dekat J

Apa yang sangat menarik untuk aku post ialah semangat & jati diri orang Sabah memang sangat tinggi if nak dibandingkan dengan orang-orang di semenanjung..

Lets I story about that.. sepanjang perjalanan aku menjalankan inspektorat di sini dari bandar hingga ke luar bandar, dari pekan hingga ke dalam belantara, dari rumah yang dah nak roboh hingga rumah banglo yang kaya raya, dari kedai-kedai kecil ke kilang-kilang besar hampir 60-70% orang di negeri ini mengibarkan Bendera Sabah bersama Bendera Malaysia.. coz masa aku kesini kita baru 2 bulan menyambut Hari Malaysia.. sebab tu aku cakap jati diri mereka memang tinggi coz aku rasa mereka sangat menghargai kemakmuran dan kemerdekaan yang dikecapi ini.. Ini sebahagian pic-pic yang sempat aku snap.. memang Orang Sabah nie terbaek.. 
Jsemangat nie boleh diawa pulang ke semenanjung untuk dipraktikanJ Apa yang best gak.. g aje mana-mana kat Sabah nie korang akan jumpe makhluk ALLAH yang kat bawah nie..hahahaha sajer aku snap pic2 nie coz anjing-anjing nie xmacam yang orang selaku cakap..garang la..ganazzz la.. suka gigit orang la..tapi bila aku g kat anjing-anjing nie binatang nie xwat ape2 pun tu yang leh snap tungeee J


0 ulasan:

Catat Ulasan

Recent Posts

PrInSiP Ku...

bErUnDuR BuKaN BeErTi mEnGaLaH TeTaPi mEnYuSuN StRaTeGi uNtUk MenErUsKan pErJuAnGaN :)