KeLiNcIcOmEl

nAiK JaNgAn mEmIjAk LaWaN...JaTuH JaNgAn mEmAuT KaWaN

Jumaat, Mei 29, 2009

alahai..anak omak :)

Lebih kurang sebulan setengah aku tak g rumah Mak Putrajaya..mase Hari Ibu aritu pun aku wish pakai handphone ajer..lagi pun masa tu aku kat Sg. Petani, Kedah :(..macam yang aku dah cerita sebelum ni..baik Mak KL mahupun Mak Putrajaya dia orang memang rasa hubungan kita orang dah renggang coz aku banyak outstation kalau balik rumah pun just untuk tukar baju kotor ajer..hebatkan? dari kecil sampai besar kita membebankan mak kita bukan saje suruh basuh baju kita..seluar kecik kita pun mak masuh kan jugak.. ;(

Jadi..ada mase semalam aku meluangkan masa untuk jengah Mak Putrajaya aku nie..aku datang tak bagi tahu mak..N mase aku sampai..mak belum balik kerja lagi..jadi aku terus lepak dalam bilik..dah penat sampai terlelap..azan Maghrib baru aku tersedar..mase nak g mandi aku terserempak ngan mak..bukan main terperanjat dia..aku buat biasa jer la..ingat nak salam..tapi perasaan mak memang mendalam dia terus peluk aku..dah rindu agak nyer :)

Memandangkan semalam Khamis malam Jumaat jadi kena la aku turun surau baca Yassin..naik ajer rumah lepas solat aku bau masakan kegemaran aku..Sotong Goreng Kicap..Ya Allah..sayang nyer mak kat aku..walaupun kadang-kadang mak jatuh nombor 2 bile dah ada sweet heart :) masa makan kami berbual-bual..abah cakap bila abah suruh mak buat sotong goreng kicap ni mak tak mahu buat..tapi bile aku datang..tak payah suruh pun mak leh buat lak..:) kesian abah aku sorang nie..:)

Terima Kasih la..My Love Puan Aziah Bt. Hamid and Hj. Ishak..nampak nyer semalam ngan arini terpaksalah aku tidur kat Putrajaya..ari Sabtu kena balik KL semule ade jemputan kenduri lak :)..ni baru Mak Putrajaya belum cerita pasal Mak KL ngan Mak Johor lagi..best ade 2-3 orang mak niii :)

0 ulasan:

Catat Komen

Recent Posts

PrInSiP Ku...

bErUnDuR BuKaN BeErTi mEnGaLaH TeTaPi mEnYuSuN StRaTeGi uNtUk MenErUsKan pErJuAnGaN :)